Evenimente

 

De la formarea sa în 2013, CDS a organizat mai multe evenimente științifice cu un impact semnificativ în mediul academic, dar și în mediul intelectual mai larg.

Prezentăm, în cele ce urmează, o succintă selecție a unor asemenea evenimente organizate de către CDS.

Conferințe organizate:

  • Principii epistemologice și metodologice în disciplinele socio-umane: naivități pozitiviste și postmoderniste”, susținută de către Prof.univ.dr. Petru Iluț de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Departamentul de Sociologie (martie 2014) – organizator principal. 

 

  • Conferință-dezbatere: ”Tineri în România. Griji, aspirații, atitudini și stil de viață”, pornind de la studiul realizat de CURS la nivel național, într-un proiect finanțat de Fundația Friedrich Ebert (23 martie 2015) – partener.
  • Co-organizator în cadrul proiectului ”România pe divan”, împreună cu Societatea Română de Psihanaliză (SRP) și Societatea Timișoara, a conferinței ”Trauma colectivă, moștenirea nevăzută a ”experimentului” comunist în societatea românească”. Au conferențiat: Prof.univ.dr. Adriana Babeți, Conf.univ.dr. Smaranda Vultur, Prof.univ.dr. Alin Gavreliuc, drd. Rodica Pantelie. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a UVT (octombrie 2015).
  • Co-organizator al Conferinței ”Moștenire și moștenitori. O anamneză critică a despărțirii (?) de comunism” – Universitatea de Vest din Timișoara. Organizatori: Societatea Română de Psihanaliză, Societatea Timișoara, Centrul de Diagnoză Socială din Facultatea de Sociologie și Psihologie, UVT. Coordonatori ai dezbaterii: Conf.univ.dr. Viorel Marineasa, Prof.univ.dr. Daniel Vighi, Prof.univ.dr. Alin Gavreliuc, Dr. Rodica Pantelie. (25 octombrie 2016)

Înregistrare din cadrul conferinței:

  • Organizator la Conferinței ”Emigration and Political Change in the Sending Country”, susținută de către Prof.univ.dr. Bogdan Voicu (Institutul de Cercetare al Calității Vieții – ICCV – al Academiei Române & Universitatea Lucian Blaga din Sibiu) (26 noiembrie 2018)
  • Diseminări în mass-media ale activității centrului (CDS) – dialogul dintre Daniela Rațiu și Alin Gavreliuc (2018)

Înregistrarea dialogului: