Evenimente

Conferința ”Principii epistemologice și metodologice în disciplinele socio-umane: naivități pozitiviste și postmoderniste”, susținută de către Prof.univ.dr. Petru Iluț de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Departamentul de Sociologie (martie 2014) – organizator principal.

Conferință-dezbatere: ”Tineri în România. Griji, aspirații, atitudini și stil de viață”, pornind de la studiul realizat de CURS la nivel național, într-un proiect finanțat de Fundația Friedrich Ebert (23 martie 2015) – partener.

Co-organizator în cadrul proiectului ”România pe divan”, împreună cu Societatea Română de Psihanaliză (SRP) și Societatea Timișoara, a conferinței ”Trauma colectivă, moștenirea nevăzută a ”experimentului” comunist în societatea românească”. Au conferențiat: Prof.dr. Adriana Babeți, Conf.dr. Smaranda Vultur, Prof.dr. Alin Gavreliuc, drd. Rodica Pantelie. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a UVT (30 noiembrie 2015).

Co-organizator al conferinței ”Moștenire și moștenitori. O anamneză critică a despărțirii (?) de comunism”, în cadrul proiectului ”România identitară. Recuperarea memoriei istorice și a sentimentului identitar” susținut de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Organizatori: Societatea Română de Psihanaliză, Societatea Timișoara și Centrul de Diagnoză Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie. Evenimentul a avut loc marți, 25.10.2016, în amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara. Au conferențiat: psiholog Rodica Speranța Pantelie, Conf.univ.dr. Viorel Marineasa, Prof.univ.dr. Daniel Vighi și Prof.univ.dr. Alin Gavreliuc.
Relatare în presă: http://www.cafegradiva.ro/2016/06/romania-identitara-individualitatea.html

Organizator al conferinței: ”Atitudini politice și emigrație: Ponta vs Iohannis”, susținută de către Bogdan Voicu (membru al ”Grupului românesc pentru studiul valorilor sociale”, cercetător la Institutul de Cercetare a Calității Vieții (ICCV), Academia Română și al ”Romanian Election Studies”). Sala 303, UVT (27.11.2018).